Klant

Algemeen

Wat is red-use?

red-use is een slim deelsysteem voor herbruikbare foodbowls en koffiebekers, ontworpen om zero waste makkelijk te maken. Onze missie is om de wereldwijde transitie naar herbruikbare take-away verpakkingen voor voedsel en drank te versnellen.

Hoe werkt het?

Als je in het restaurant of koffiebar je bestelling plaatst, vraag dan om je take away in een herbruikbare verpakking. Je checkt de bowl/beker uit met onze web-app (geen download nodig!), en kan onderweg genieten van je afvalvrije maaltijd of drank. Klaar? Lever je bowl of beker in bij een van de vele drop-off points in de stad.

Krijg ik automatisch red-use bowls bij een geplaatste bestelling in een restaurant?

Je krijgt de red-use bowls niet automatisch. Vraag er dus zeker naar wanneer je je bestelling plaatst.

Packback app (Mechelen)

Hoe ontleen ik bowls via Packback.app?

Ga naar de packback.app via je browser en maak gratis een nieuw account. Je krijgt een code toegestuurd via email om je e-mailadres te verifiëren. Hierna kan je de bowls scannen. Je kan ook rechtstreeks vanuit je camera scannen.

Hoeveel kost het als ik gebruik maak van red-use bowls via Packback.app?

Bij het bestellen van je maaltijd betaal je €3 extra voor je herbruikbare bowl. Bij het terug inleveren van de bowl is het enkel nodig om de bowl terug in te scannen om deze €3 volledig terug te krijgen. Het gebruik van een herbruikbare bowl is dus volledig gratis als klant.

Hoe breng ik een bowl terug?

Kijk op de app waar de inleverpunten zijn in jouw buurt. Scan de bowl uit, kies je dropoff point en drop de bowl in de container ter plaatse. Op verschillende plaatsen in de stad kan je de bowls terug binnen brengen. Kijk op de website of  Packback.app om te zien waar je de bowls terug kan inleveren.

Hoe krijg ik mijn waarborg terug?

Waarborg kan je terugkrijgen door volgende stappen te volgen: scan je bowl, breng hem terug binnen in één van de drop-points, zodra de ophaling gebeurt door red-use is de waarborg beschikbaar in Packback.app – enkele klikken verder staat de waarborg terug op je bankrekening.

Hoeveel bowls kan ik tegelijk ontlenen?

Maakt niet uit. Zolang je ze maar terugbrengt zodat je steeds je waarborg terug krijgt!

red-use app (enkel bij STOEMP Deluxe in Hasselt)

Hoe kan ik starten met red-use?

Surf naar app.red-use.be om je account aan te maken. Je kan registreren met je e-mailadres, of via social login van Facebook of Google. Als je van de eerste optie gebruik maakte krijg je een mail toegestuurd om je e-mailadres te verifiëren. Nadat je de stappen hebt doorlopen, kan je bekers en bowls ontlenen bij alle deelnemende locaties. Welkom tot de community!

Hoe ontleen ik bowls via de red-use app?

Surf naar de app.red-use.be via je browser en scan de QR-code van het restaurant om ter plekke bowls te ontlenen. Je kan ook rechtstreeks vanuit je camera-app scannen. Het restaurant zal na bevestiging de bowls zelf toewijzen aan je account.

Hoeveel kost het als ik gebruik maak van red-use bowls bij STOEMP?

Bij het bestellen van je maaltijd betaal je geen waarborg voor de herbruikbare bowl. Wel houden we bij hoeveel bowls je reeds ontleend hebt, om misbruik tegen te gaan. Bij het terug inleveren van de bowl is het enkel nodig om de bowl in de dropbox te deponeren. Het gebruik van een herbruikbare bowl is dus volledig gratis als klant.

Hoeveel bowls kan ik tegelijk ontlenen?

Zolang je steeds tijdig je bowls inlevert, staat hier geen limiet op. We vertrouwen op het gezond verstand van onze gebruikers. Omdat er geen waarborg staat op de bowls kunnen we je account tijdelijk blokkeren totdat je al je bowls weer teruggebracht hebt.

Hoe weet ik hoe lang ik nog heb om de bowl/beker terug te brengen?

De web-app toont een overzicht van alle bowls en of bekers die je in je bezit hebt, en de tijd die je nog hebt om ze terug te brengen. We vragen je om de bowls en bekers binnen 7 dagen na het ontlenen terug te brengen. We vragen je om deze termijn te respecteren, zodat we de verpakkingen in goede staat kunnen houden. Als een bowl of beker te lang vuil blijft, kunnen er permanente vlekken ontstaan, waardoor we de verpakking uit de loop moeten halen voor recycling!

Hoe breng ik een bowl terug?

Je kan je bowls inleveren bij alle red-use punten (dus niet enkel bij STOEMP). Kijk op de website voor een overzicht van alle punten. Om je beker of bowl terug te brengen, drop je hem in de bin. Wanneer de verpakking door ons afgewassen wordt, zullen wij ze vrijgeven op je account. Houd er rekening mee dat er enkele dagen kunnen zitten tussen het inleveren en het vrijgeven op je account. Heb je hierover vragen dan kan je ons altijd contacteren op support@red-use.be

Scannen bij het inleveren is niet nodig, dat doen wij wanneer we je bowl reinigen in ons magazijn.

Hoe krijg ik mijn waarborg terug?

Bij STOEMP werken we zonder waarborg. Je krijgt dus ook niets terug.

Wat als mijn bowl/beker beschadigd is?

Breng je verpakking zeker terug naar een van de deelnemende locaties, en gooi hem niet in de vuilbak of bij het plastic-afval! red-use zal de beschadigde beker/bowl aanvaarden. red-use zamelt de beschadigde bowls/bekers in zodat ze apart gerecycleerd kunnen worden en er terug een beker van gemaakt kan worden… Let’s close the loop!

Hoe kan ik mijn account verwijderen?

Neem contact op met support@red-use.be. Wij helpen je verder!

Hoe worden mijn persoonlijke gegevens behandeld?

Je persoonlijke gegevens worden bewaard op een beveiligde server die zich binnen de Europese Unie bevindt. Betalingsinformatie wordt getokeniseerd en opgeslagen door onze betalingsintegratiepartner Stripe, wij hebben hier zelf geen toegang toe. red-use zal je persoonlijk identificeerbare informatie nooit delen met derden, tenzij absoluut noodzakelijk om onze overeenkomst met jou als klant na te komen (bijvoorbeeld voor het verwerken van betalingen). Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.

Over de verpakkingen/bowls

Uit welk materiaal zijn de bowls/bekers gemaakt?

Onze bowls en bekers zijn gemaakt van 100% voedselveilig polypropyleen (PP). Mensen vragen ons vaak waarom we plastic gebruiken in plaats van natuurlijke materialen zoals bamboe of koffiedik. Het antwoord is dat PP vele voordelen biedt ten opzichte van andere materialen. Het is gemakkelijk te recycleren, bestand tegen detergenten, heeft een lange levensduur en een laag gewicht. Als plastics gebruikt worden binnen een gesloten systeem (zoals red-use) en goed ingezameld worden voor recycling, is de ecologische voetafdruk lager dan bij andere materialen.

Hoe warm ik het eten op in de bowls?

Het eten kan je simpel terug opwarmen in de microgolfoven. De bowls zijn microwave en steamer proof en kunnen temperaturen tot 100°C verdragen. Opgelet! De bowls zijn niet oven-bestendig. Om in een gewone oven op te warmen dien je je maaltijd over te hevelen in een ovenbestendige schaal.

Zijn de bowls vaatwasserbestendig?

De bowls zijn vaatwasbestendig. Wassen is echter niet nodig, spoel ze even af voor je ze terugbrengt, en wij zorgen voor de professionele reiniging.

Waar worden de bowls/bekers gemaakt?

Onze bowls en bekers worden uitsluitend in België gemaakt!

Wat maakt de red-use verpakkingen slim?

Alle bekers en bowls worden uniek geïdentificeerd door middel van een QR-code. Door de unieke QR-codes kunnen de bowls en bekers gevolgd worden en stelt het ons in staat om een specifieke bowl/beker direct aan je account te koppelen. Daarnaast kunnen we hiermee meten hoe vaak de bowls/bekers worden hergebruikt, wat ons helpt om de levenscyclus van de bowls/bekers te begrijpen.

Is red-use hygiënisch?

Ja, de bowls en bekers worden industrieel gereinigd op hoge temperatuur. Omdat we bijhouden hoe vaak de bowls/bekers hergebruikt worden, kunnen we bowls/bekers die het einde van hun levensduur hebben bereikt automatisch uit het systeem halen. Deze bowls/bekers worden apart ingezameld zodat ze gerecycleerd kunnen worden.

Kan ik de verpakkingen vuil terugbrengen?

We vinden we het handig en leuk dat je de bowls en bekers even uitspoelt, want dan zijn ze achteraf makkelijker schoon te maken. Bovendien verlengt het de levensduur van de bowls/bekers.

Restaurant

Kan ik red-use aanbieden in mijn zaak?

Natuurlijk! Stuur een mailtje naar info@red-use.be zodat we je kunnen contacteren voor een vrijblijvend gesprek.

Welke voordelen biedt red-use voor mijn zaak?

Met red-use bespaar je afval, moeite én maak je een statement! Geen gedoe met grote aankopen van wegwerpmateriaal. Je wordt vermeld op onze website en in onze app. De aansluiting van nieuwe klanten wordt geregeld in onze app, waardoor we bijhouden wie hoeveel bowls of bekers ontleend heeft. Jij moet je dus geen zorgen maken moesten je klanten de bowls/bekers kwijtraken of beschadigen, want dat is onze verantwoordelijkheid! Dit geeft ons een sterke motivatie om een systeem te ontwikkelen waarbij de bowls/bekers zo lang mogelijk meegaan, en ook daadwerkelijk gerecycleerd worden aan het einde van hun levensduur.

Hoeveel kosten de bowls?

Voor de bowls vragen we aan de eindgebruiker een waarborg, afhankelijk van de bowls/bekers. Deze recupereren zij volledig wanneer de bowl terug binnengebracht wordt in één van de drop-off punten.

Het restaurant betaalt €0,60 per bowl. Hiervoor worden de bowls geleverd, terug opgehaald, gereinigd en terug verdeeld aan het restaurant.

De koffiebar betaalt €0,14 per koffiebeker. Hiervoor worden de bekers geleverd, terug opgehaald, gereinigd en terug verdeeld aan de koffiebars.

Wat als mijn voorraad bekers/bowls op is?

Met ons slimme systeem kunnen we de voorraad bowls/bekers monitoren. Als je zonder verpakking dreigt te vallen, plannen we proactief een levering in om de voorraad aan te vullen. Hetzelfde geldt als je te veel bowls/bekers hebt. Was er een vergissing van onze kant en is de voorraad echt op? Neem even contact met ons op en we lossen het zo snel mogelijk op.

Moet ik alle maten bestellen?

Je hoeft niet alle maten te bestellen. Wij leveren de soort en het aantal bowls die jij verkiest.

Hoeveel stuks moet ik minimum afnemen?

20 stuks is het minimum om je te garanderen dat je klanten snel bediend kunnen worden.

Hoe maak ik de bowls schoon?

Het is niet nodig om de bowls te wassen. Even simpel spoelen is voldoende. red-use zorgt voor de industriële reiniging.
Wanneer je ze toch wil reinigen dan kunnen ze gereinigd worden in de vaatwasmachine.

Kan ik mijn logo laten drukken op de bowls?

Wij streven ernaar een universele verpakking aan te bieden die vrij is van reclame of branding. Als je toch denkt dat een interessante samenwerking mogelijk is, neem dan contact op door een mailtje te sturen naar info@red-use.be.
Er bestaan ook zetmeelstickers waar je wel je logo (of ingrediëntenlijst) kan opdrukken en die tijdens het was-proces volledig oplossen. Een natuurvriendelijk alternatief dus!

Moet ik ook dropbox locatie zijn om partner te worden?

Nee, dat is niet nodig. Je beslist zelf of je ook als drop-off point in onze app komt.

Moet ik ook restaurant locatie zijn om partner te worden?

Je kan er ook voor kiezen om een dropbox locatie te zijn. Neem gerust contact op met info@red-use.be voor verdere informatie!

Overige

Werken jullie samen met steden om red-use uit te rollen?

Ja, wij werken nauw samen met steden om hen te helpen de overstap te maken naar herbruikbare verpakkingen voor take-away. Contacteer ons zodat we kunnen bespreken hoe we kunnen samenwerken

Ik wil herbruikbare verpakkingen op mijn event, kan dat?

Aarzel niet om ons te contacteren als je voedsel of drank in herbruikbare verpakkingen wil aanbieden op jouw evenement. Wij kunnen een oplossing op maat van een evenement uitwerken.

red-use, a Durafest company
Kwintijnpoort 106
9200 Dendermonde
+32 475 833 087
info@red-use.be
BE 0744 832 118